Artis – Reus

Professorat

CITLALLI LUNA

Clases que imparteix

Barre, Dansa Jazz i Jazz Musical

ARTIS - Reus - Escola de Dansa i Arts Escèniques

BIOGRAFIA

Citlalli Lluna és llicenciada en Arts Escèniques amb orientació en Dansa Contemporània per la Universitat de Guadalajara, estat de Jalisco, Mèxic. 

Ha estat directora de les escoles mexicanes Le Grand Ballet i Endanza. Durant cinc anys ha estat professora pedagoga en la llicenciatura en Dansa Contemporània ISAE (Institut Superior d’Arts Escèniques), a la ciutat de Guadalajara, Jalisco.

Així mateix ha estat professora de Jazz a l’escola de teatre musical Calle 42, mestra de Jazz a la Universidad Tec Milenio i a la Universidad del Valle de México i mestra de Hip-hop a la Universitat Autònoma de la mateixa ciutat.

Ha impartit classes de Jazz a l’escola Escena 3, Tap dance, Idea, Tanz i Paty Geyer Dance Center, de Guadalajara. Destaca la seva participació com a ballarina professional en els musicals espanyols i mexicans de gran format com La màgia de Broadway, Romeo i Julieta, Aladdin, Tarzán el musical i Peter Pan el musical.

Com a ballarina professional de dansa contemporània destaquen les obres Corazón desierto, Un amor para David, Fe de viento y fuego, Muero de ti, Fronteras en tránsito, Un dia más, La soledad, Las voces dentro de mi, La última y nos vamos, Dido y Eneas, Una fragilidad inocente i Trumping amb la companyia Sonia Dawkins dels Estats Units.

Com a coreògrafa destaquen els espectacles professionals Tarzán, el musical, Godspell, Grease, Across the Universe, Abuela Luna, Te amo porque, i Kira y el viaje hacia la gota de lluvia, entre altres. 

Als 5 anys d’edat va començar a rebre classes de gimnàstica olímpica fins als 9 anys. Va continuar rebent classes de Ballet, Contemporani, Jazz i Hip-hop.

S’ha desenvolupat com a ballarina professional amb els mestres Janusz Subicz d’Alemanya, la professora russa Elena Fokina, els mexicans Alonso Alarcón i Rafael Carlin entre molts altres. L’any 2000 va guanyar el Premio Ciclón Azteca com a millor intèrpret i en el 2007 va obtenir el Premio a la Mejor ballarina en el 9° Congreso Nacional de Danza Jazz Forum abierto. L’any 2008, va ser becada pel Programa de Estimulo a la Creación y al Desarrollo Artístico atorgada per l’estat mexicà.

Al mateix any una de les seves coreografies guanya un dels premis en el 10° Congreso Nacional de Danza Jazz de México.

L’any 2009 una de les seves coreografies va ser premiada com a finalista en el 12° Congreso Nacional de Danza Jazz, de México.